Glassoorten

Isolatieglas HR++
Isolerend dubbelglas wordt toegepast als warmte-isolatie noodzakelijk is. Door de spouw tussen het glas ontstaat er een isolatie dat warmteverlies beperkt. Het glasoppervlakte aan de binnenzijde wordt in de donkere maanden minder koud. Hierdoor zal condensvorming worden voorkomen, of in ieder geval sterk verminderd.

HR+ (Hoog Rendements) glas
Voor een extra warmte isolatie kan één van de ruiten worden voorzien van een speciale Low-E coating (dunne transparante metaal-coatings). Dit is het zogenaamde HR+ (Hoog Rendements) glas. Vaak vullen we dan de spouw met een speciaal isolerend (ongevaarlijk) gas, Argon (HR++).

isolatieglas schema
De energiedoorgang wordt door de drie volgende onderdelen bepaald:
  • Door stralingsuitwisseling (radiatie) tussen de ruitoppervlakten die beide een bepaalde emissie hebben
  • Door geleiding (conductie) van de spouwvulling.
  • Door stroming (convectie) van de spouwvulling.


Zonbeheersend glas
Zonbeheersend (zonabsorberend- en/of zonreflecterend glas) glas is isolatieglas voorzien van een zonwerende coating. Hiermee wordt de hoeveelheid binnentredende zonne-energie beïnvloed. Het scala aan kleuren en het spiegelend effect van zonbeheersend isolatieglas bieden de mogelijkheid het uiterlijk van een gebouw te verfraaien.

Geluidswerend glas
gelaagd glas schemaGeluidsisolerend glas.Twee ruiten van verschillende dikte en/of samenstelling en eventueel een speciale gasvulling in de spouw zorgen voor uitstekende geluidswerende eigenschappen.




Draadglas
gelaagd glas schemaBij draadglas zit in het glas een net van metaaldraad verwerkt. Door het metaaldraad wordt het glas niet alleen steviger, het krijgt ook een inbraakvertragende werking. Om deze reden zie je het ook vaak bij schuurdeuren of kelderramen. Overigens zorgt het metalen netwerk er ook voor dat het glas bij breuk nog bij elkaar wordt gehouden.
Er bestaan drie soorten draadglas, E-draad, N-draad en Spiegeldraad. Spiegeldraad is het meest doorzichtig. Voor schuren en kelders wordt vaak E-draad gebruikt, omdat deze weinig transparant is waardoor voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. N-draadglas is overigens ook zo goed als doorzichtig, deze variant wordt veel binnenshuis gebruikt.
Wij snijden het glas voor u op maat en kunnen dit ook voor u monteren. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op!

Technische gegevens Dikte:
circa 6 tot 7 mm
De mazen (openingen van het metalen netwerk) zijn ongeveer 12 x 12 mm.
Maximale afmetingen: 3300 mm x 2040 mm


Gelaagd/veiligheidsglas
Gelaagd glas is onder te verdelen in inbraakwerend glas en kogelwerend glas.

In- en uitbraakwerend gelaagd glas
Gelaagd glas is bijzonder slagbestendig. Bij inslag met een hard voorwerp barst het glas, maar de breuk blijft beperkt. Door zijn hoge rekkracht kan de folie de energie van de slag opvangen en rond het inslagpunt verspreiden. Dit verklaart de cirkelvormige breuken rond het inslagpunt. De breukstukken blijven aan de PVB- folie kleven en houden zodoende de scherven op hun plaats. De PVB-folie fungeert ook als een soort "vangnet". Het voorkomt dat men door de ruit valt en zorgt er tevens voor dat de ruit in de sponning blijft.

Gelaagd glas is bij uitstek geschikt voor terrassen, balkons en trappen, voor glazen wanden, voor dakbeglazing, veranda's en galerijen. Tevens wordt gelaagd glas toegepast in publieke gebouwen waar grote mensenmassa's bij elkaar komen zoals winkelcentra, sportcentra, zwembaden en scholen. Gelaagd glas kan worden verwerkt tot een isolerende eenheid, waardoor een combinatie van functies verkregen wordt. Ook behoort beloopbaar glas tot de mogelijkheden. Verder zijn uitvoeringen mogelijk met hardglas (=voorgespannen glas), zonabsorberend glas of figuurglas en gematteerde en gekleurde folies zijn ook beschikbaar.

Kogelwerend gelaagd glas
Nederland kent geen normen voor kogelwering, vandaar dat men de Duitse DIN 52290 hanteert. Deze norm verdeelt de diverse vuurwapens in vijf klassen. Voor deze verschillende klassen bestaan gelaagd glascombinaties zowel in enkelvoudig glas, als ook in isolerend glas. Beide vaak nog verdeeld in wel of niet splintervrije uitvoeringen.

Kogelwerend glas wordt in hoofdzaak gebruikt voor loketten in banken en postkantoren, ambassadegebouwen, kantoorgebouwen van multinationals, luchthavens etc.


Spiegels/spiegelwanden
Wij maken spiegels en spiegelwanden in diverse kleuren en diktes, in elke gewenste maat en vorm.

Indien gewenst kunnen wij het ook plaatsen, dit kan werkelijk overal, denkt u eens aan: tegen de achterwand van de keuken, op de muur tegen een kastdeur of in de badkamer eventueel met spiegelverwarming.

foto spiegelwand


Hardglas
bestendigheid tegen temperatuurverschillen is aanzienlijk hoger. Een veel gebruikte methode om dit te bereiken is het thermisch voorspannen. Hierbij wordt het reeds op maat gesneden en geslepen glas opgewarmd tot ongeveer 600°C, dus rond het moment dat het glas weer week wordt. Vervolgens wordt het glas zeer snel afgekoeld, waardoor de buitenzijden krimpen en eerder stijf worden dan het binnengedeelte. Wanneer het binnengedeelte ook afkoelt en gaat samentrekken, oefent het trekspanningen uit op de buitenzijden. In de dunne laag tegen het glas oppervlakte vormt een drukspanning die permanent aanwezig blijft. Bij buigkrachten op het glas, ontstaan er in het glas trekkrachten die de drukspanning geleidelijk compenseert en het de kans op breken kleiner.

productieschema hardglas

Nog een belangrijke eigenschap is dat dit glas niet versplintert. Doordat de beide buitenlagen van het glas onder drukspanning wordt gehouden ontstaan er in het midden trekspanningen. Bij breuk, komen die trekkrachten vrij waardoor het glas in een keer gaat samentrekken en het uiteen valt in klein gruis met afgevlakte kanten.

hardglas schema Hardglas wordt gebruikt voor glazen deuren, vitrines en puien. Het is ook bijzonder geschikt voor glazen meubelen en glazen panelen.







schuifsystemen

Schuifsystemen

Naar eigen wens kunnen wij voor u, door ons op maat gemaakte, schuifsystemen aanbrengen. Ook de kleur en glas zijn zelf te bepalen. Deze systemen lopen boven en onder in een rail en zijn voor de soepele geleiding voorzien van lagers. Wij komen graag langs voor uw persoonlijke wensen en de maten op te nemen.


Ventilatieroosters
Goed ventileren is enorm belangrijk. Niet alleen omdat frisse en schone lucht in huis prettig is, maar vooral omdat het gezond is. Een vochtige en dus ongezonde lucht in huis veroorzaakt tal van klachten zoals hoofdpijn, keelpijn, allergieën, benauwdheid en astma. Niet alle mensen zijn zich hiervan bewust. Sterker nog, veel mensen kampen met vage klachten waarvan ze de oorzaak niet kennen. Een slechte binnenluchtkwaliteit kan hiervan een oorzaak zijn. Daarom is aandacht voor goed ventileren zo belangrijk. En niet een uurtje, maar 24 uur per dag, uiteraard afgestemd op de omstandigheden. Ventileren doe je dus met verstand, met als resultaat schone en gezonde lucht.


MKglasservice • Amsterdam • M 06-57334679 • E info@mkglasservice.nl • I www.mkglasservice.nl